<<<

El govern unitari i centralitzat

del període de govern del Califat Omeia,

quedà totalment desprestigiat com a autoritat política

després dels problemes successoris interns dels Omeia

al ser nomenat Hixam II com a Califa.

Però Hixam II era massa jove, el que suposà l’ascens d’Almansor al govern. Aquest cabdill abans de morir nomenà el seu fill successor, generant una guerra interna entre els partidaris de Hixam II i els d’Almansor. Ens trobem ubicats temporalment a les primeries el segle XI. Aleshores l’estat califal andalusí es va dividir en diversos poders Taifa (que significa partit o bàndol). Pareix ser que la primera taifa sorgida fou la de Dénia, l’origen de la qual no està massa clar a pesar de les diferents investigacions històriques realitzades per aquest període. L’any 1013/14, Dénia fou el lloc triat per Muyahid l’amirí, gràcies a la seua ubicació i a la seua proximitat a les Illes Balears, per fundar el seu regne independent després de recórrer Tortosa i València. Així, la Taifa de Dénia marca l’inici del camí a la resta de Regnes Taifa andalusins.

<<<

https://historiadenia.wordpress.com/

2014/08/26/

muyahid-el-fundador-de-la-taifa-de-denia/

>>>