La presó i les llibertats polítiques

Projecció d’«El sopar (1974-2018)», de Pere Portabella,

i debat sobre la figura del pres polític

16 gener 2019

«El sopar (1974-2018)». Pere Portabella – Films 59

El 2 de març de 1974, el mateix dia de l’execució de Salvador Puig Antich, Pere Portabella roda clandestinament la pel·lícula «El sopar», en la qual cinc presos polítics que han complert llargues condemnes intercanvien les seves experiències a la presó. Arran de diferents converses amb Jordi Balló, el 2018 Portabella inclou una addenda al film amb una entrevista inèdita a Oriol Arau, l’advocat de Puig Antich, realitzada el 13 de novembre de 1974.

Amb aquesta actualització de la pel·lícula, Portabella ha transformat la seva mirada del passat i ens il·lumina sobre un present també inquietant en matèria de drets i llibertats. El CCCB recupera aquesta obra clàssica del cinema polític català per reflexionar sobre la figura del pres polític avui, una qüestió de màxima actualitat a Catalunya.

<<<

18.30 Projecció – «El sopar (1974-2018)», de Pere Portabella

19.30 Debat amb Jordi Balló, Txell Bonet, Pablo Mayoral i Pere Portabella, moderat per Toni Vall

<<<

http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/la-preso-i-les-llibertats-politiques/230635

>>>