>>>
Algú sap què ès el neoconformisme pseudoprogressista?
Maig 19, 2006 at 12:42 am
>>>
Juan Manuel Grijalvo Says:
maig 19, 2006 at 6:47 pm
James,
El “neoconformisme pseudoprogressista” és el nom de la ideologia del sistema. No es discuteixen les bases econòmiques, que resulten ser indiscutibles. Tot allò que deien abans els teòrics d’esquerres sobre la propietat privada dels mitjans de producció és arqueologia. L’adjectiu “pseudoprogressista” indica que tot això ve revestit amb una retòrica tipus Hollywood per mirar de fer-nos creure que això i allò són la mateixa cosa.
A Itàlia el sistema sencer va caure amb la Tangentopoli. Ara tenim un altre episodi de “auditorías de infarto” y “ventiladores de la porquería”. Ha començat amb Marbella i potser arribarà algun dia a Eivissa. Ara som dintre la Unió Europea i tenim un plus d’estabilitat institucional bàsica que ens permet jugar tècnicament amb moltes coses, sobre la xarxa de seguretat que ens dóna la moneda única. Es pot parlar d’independència i d’autodeterminació, però el contingut real d’aquestes paraules és substancialment diferent del que tenien no fa pas tants anys.
“Tercera via” també és el “tercer carril” que volíem posar els amics del ferrocarril de Barcelona a les vies ibèriques. Permetia l’entrada dels trens d’ample “internacional” a la xarxa de la Renfe.
>>>
El «neoconformismo pseudoprogresista» es el nombre de la ideología del sistema. No se discuten las bases económicas, que resultan ser indiscutibles. Todo lo que decían antes los teóricos de izquierdas sobre la propiedad privada de los medios de producción es arqueología. El adjetivo «pseudoprogresista» indica que todo esto viene revestido con una retórica tipo Hollywood para tratar de hacernos creer que esto y aquello son lo mismo.
En Italia el sistema entero cayó con la Tangentopoli. Ahora tenemos otro episodio de «auditorías de infarto» y «ventiladores de la porquería». Ha comenzado con Marbella y quizás llegará algún día en Ibiza. Ahora estamos dentro la Unión Europea y tenemos un plus de estabilidad institucional básica que nos permite jugar técnicamente con muchas cosas, sobre la red de seguridad que nos da la moneda única. Se puede hablar de independencia y de autodeterminación, pero el contenido real de estas palabras es sustancialmente distinto del que tenían no hace tantos años.
«Tercera vía» también es el «tercer carril» que queríamos poner los amigos del ferrocarril de Barcelona a las vías ibéricas. Permitía la entrada de los trenes de ancho «internacional» en la red de la Renfe.
>>>
Nunca te acostarás sin saber una cosa más, cosa que depende mucho de con quién te acuestes.
La política hace extraños compañeros de cama…
>>>