Diario de Ibiza, 17 de desembre del 2005

Vicent Ribas, Trull, ex-bancari, mig català, mig eivissenc de Sant Agustí des Vedrà, implacable viatger (quan no és de visita a Vietnam el trobam a Mongòlia) però a la vegada implacable fotògraf, fa molts anys va crear un grup d’excel·lents persones, aplegades sota el nom «Eivissa 2000», que semblava, llavors, una advertència cara al canvi de segle que aviat s’acostava. Un pretext per anar a sopar, beure bon vi de la terra, fer amples rialles i deixar passar, lenta, la nit mentre ens alimentàvem espiritual i físicament. A tall d’exemple, eren trobades per anar de matances. Més o menys. Gent de lo milloret de cada família integrà (i encara ara) el col·lectiu, que al pas del temps transformà el seu nom original per un altre més suggerent: «Vicent Trull i associats». I ara, després de l’obligatori parèntesi estiuenc, torna a reunir-se.

A terres de Portmany, a un lloc comandat per Vicent Serra Sala, notable personatge, cuiner de primeríssima categoria (i no vull oblidar el nom de Maria, la seva filla) que ens oferí tot un surtit de carn a la brasa de qualitat immensa. Però l’amic Serra Sala té hores per dedicar al teatre, i com actor, demà diumenge, dirigit pel periodista Pep Ribas, també de l’esmentat col·lectiu gastronòmic, pujarà, a l’escenari de la carpa instal·lada a Sant Antoni, a les vuit de la tarda, per interpretar, amb el Grup de Teatre es Vedrà, «Coses des blonco».

«Vicent Trull i associats» no descansen. Lògic.

>>>