1 d’Abril del 2015

El govern d’Eivissa i el Consell de Formentera han aprovat sengles propostes de construcció d’un pont entre les dues illes.

En un intent de satisfer les creixents demandes del turisme en ambdues illes, així com la congestió del trànsit a Formentera, els representants de les dues administracions van anunciar ahir que havien donat llum verda als plans per construir un pont entre les dues illes. El pressupost estimat per al projecte és de mil milions d’euros, la major despesa en obres públiques a les Illes Balears des del túnel Menorca – Mallorca de l’any 2003.

S’espera que els treballs s’engeguin a l’Agost del 2016. S’han de fer terminals a l’extrem sud de Ses Salines i Es Pujols, així com una estació de servei a S’Espalmador. Un portaveu del Consell de Formentera no va confirmar els rumors sobre una discoteca «drive-in» a S’Espalmador, encara que sí va dir que han parlat d’una cocteleria amb sushi-bar, i del polèmic carril VIP per a vehicles que costin més de 30.000 euros.

L’arquitecte, Cristóbal Renderos, va revelar el pensament que inspira el projecte: «Si vostè pensa en la Història de tots els grans destins de festa al món, Londres, Berlín, Nova York, San Francisco, tots ells tenen ponts. Si Eivissa vol competir a nivell global i seguir atraient als turistes d’aquest sector, és vital que tinguem un pont».

Renderos no va parlar de les seves preferències sobre un nom per al pont, però fonts properes al govern diuen que «Pont Memorial Frankie Knuckles», «PuenteLoco» i «F****’m, Sóc Un Pont» són a la llista de noms possibles.

La construcció s’ha de completar en Gener de 2017.

 

From  https://www.ibiza2day.com/