Joan Marí Tur, "Botja" - Viure la música

 

 

Presentació del CD "Vacances"

 

Nèlida Boned Bufí i Jaime Manuel Ribas no són tan sols "dos en una sola carn", com pregona el Llibre dels llibres, sinó que és un matrimoni que ha viscut la música des de la seua infantesa. Fills de músics i, ells mateixos, professors de música, han fet de la seva jove vida un càntic a aquest sublim art.

La renaixença cultural que, amb l'esforç de tots, viuen les illes d'Eivissa i Formentera té, amb Nèlida i Jaume, dos ferms puntals que aguanten la flama. Professors de piano i saxòfon a l'Extensió Pitiüsa del Conservatori de Música de les Illes Balears, components del Cor del Conservatori eivissenc; ella és, a més, la directora de la Jove Orquestra del mateix centre i ell dirigeix un quartet de saxòfons. No hi ha espai cultural a les nostres illes que no hagi estat testimoni de la seua presència musical.

Però ara, a més, desitgen que els puguem escoltar a ca nostra. La delicadesa de les mans de Nèlida volant sobre el teclat del piano troben el contrapunt amb la serietat i fortalesa del saxòfon de Jaume.

He tengut l'avinentesa d'escoltar ja la gravació que ara teniu a les mans i us recoman que l'escolteu ja sia pels camins de la nostra terra -sovint us semblarà que sou pels carreranys del cel-, ja sia gaudint de la intimitat i el recolliment de la vostra llar.

Faig meues les paraules del poeta clàssic quan alaba el seu amic músic Salinas. L'aire, l'esperit, l'ànima i fins i tot el cos s'asserenen quan escoltam les notes belles de les cadencioses i magistrals interpretacions de Jaume i Nèlida. Gràcies pel que heu fet i fareu.

Eivissa, Nadal de 1998

Artículos ajenos...

Jaime MANUEL RIBAS i Nèlida BONED BUFÍ : Duo de saxòfon i piano

Música clásica en Eivissa...