Vicenç Fenollosa - Carreteres més segures? No per a tots

 

Eivissa, octubre del 2007

 

Aquest any 2007 està sent realment molt dur per al col·lectiu de motoristes. Les xifres són esgarrifoses. Fins al mes de setembre han mort a les carreteres més motoristes que en tot l'any passat. En concret fins en els primers nou mesos de l'any 348 persones que anaven en moto han perdut la vida. I aquí no es compten els que han mort en vies interurbanes o els que ho han fet 48 hores després de l'accident, ni els que han quedat amb seqüeles per a tota la vida.

És evident que cal fer una anàlisi de les causes dels accidents. Primer de tot l'augment del parc de motos. La convalidació del carnet de cotxe per a dur motos de fins a 125 cc ha fet que molta gent hagi canviat el cotxe per la comoditat de la motocicleta. Aquest canvi ha fet alhora que alguns d'aquests convalidats hagin passat a dur motos de més cilindrada amb molt poca experiència o fins i tot en alguns casos cap experiència amb les dues rodes. S'ha parlat d'un enduriment a l'hora de poder accedir al carnet de conduir amb cilindrades altes. Jo en principi no hi estic del tot en contra, aquest sistema ja s'aplica al Japó, per exemple, però sí que crec que també s'ha d´aplicar a tot el col·lectiu de conductors novells. No s'entén que un noi de 18 anys amb el carnet acabat d'aprovar no pugui dur una moto de més de 34 cv però sí un cotxe de més de 300 cv.

També és cert que, per desgràcia, massa sovint els conductors de moto cometem imprudències. Que alguns motoristes realitzen actes que podríem qualificar fins i tot de delictius amb conducció temerària, curses en carreteres obertes, avançaments en llocs prohibits. En definitiva, tot allò que mai no hauríem d´acceptar ni dels motoristes ni de cap conductor, dugui el vehicle que dugui. Però passa. I hem de ser els propis motoristes els primers en rebutjar aquest comportament que ens perjudica a tots. Preus d'assegurances més alts, indiferència de les autoritats i el que es pitjor, indignació de la població en general que ens posa a tots en un mateix sac i expresa aquell "ells s'ho han buscat" que no tots ens mereixem.

Però un cop més cal també posar el punt de mira en unes administraciones que sovint s'amaguen rere de fredes estadístiques amb l'argument de velocitat excessiva o distracció del conductor i així es treuen una responsabilitat de la que no haurien de fugir. Vull parlar del gran nombre de punts negres que segueixen existint a les nostres carreteres (17 a Eivissa), de seguir posant pintura lliscant amb l'excusa que és necessària per a que reflecteixi a la nit (als països nòrdics també hi ha nit i plou bastant més que aquí i no la tenen posada), i per últim, mantenir de forma obstinada les tanques de seguretat també conegudes com guarda-raíls.

Saben quant costa un metre de protectors de guarda-raíls en les carreteres?: 16 euros. Saben quant costa un radar per posar multes?: més de 120.000 euros. Això si no parlem del famós cinemòmetre per poder posar multes des d'un helicòpter, que puja a 280.000 euros la unitat... Més que no pas comprar un pis!

Doncs bé, les nostres carreteres encara ara estàn farcides d'aquestes guillotines que a 29 Km/h ja poden amputar un membre, tal i com per desgràcia es va poder comprovar no fa gaire quan una turista va perdre part del seu peu. O el passat mes de setembre, a Madrid, quan un membre de la Guardia Civil va perdre la vida al tallar-li el coll una d'aquestes guillotines diuen que de seguretat. I així tants d´exemples que no cabrien en tot aquest seti.

Cal una intervenció urgent de les administracions i posar d'una vegada la doble bionda a les tanques tal i com, per exemple, ja hi ha a la carretera de Sant Josep. Els protectors que es van posar al final de la pasada legislatura als pivots que subjecten les tanques, no dubto que amb bona intenció, són absolutament ineficaços en casos d'impacte.

Cal intensificar l'educació vial des de les escoles, fer constantment campanyes de reciclatge dels conductors i posar més vigilancia a les nostres carreteres, però fer-ho amb la intenció real d'evitar els accidents i no amb afany recaptatori, que per desgràcia és el que tots comprovem.

No voldria acabar aquest article sense recordar als motoristes d'Eivissa i de Formentera que el proper dia 10 de novembre hi ha convocada a Madrid la segona manifestació nacional de motoristes. L'any passat més de 4.500 motoristes vam manifestar-nos pels carrers de la capital de l'Estat tot i la forta pluja. Seria important que poguéssim anar a Madrid a reclamar tots junts els nostres drets, perquè les carreteres deixin de ser un macabre escenari de xifres, i el que és pitjor, de famílies destrossades per 16 miserables euros.

 

Articles d'altri...

Movilidad...

Movilidad - Eivissa - Ibiza...

Movilidad - Seguridad...

Versió castellana...