Carles Gumí i Prat

Curriculum

 

Neix a Barcelona.

 

Cursa estudis superiors de Composició i Instrumentació amb Carles Guinovart al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.
S'inicia en la direcció a través dels cursos organitzats per la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) amb els mestres Pierre Cao, Alberto Grau i Lluís Vila, entre altres.
Posteriorment, finalitza els estudis superiors de direcció d'orquestra amb Salvador Brotons a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

La seva tasca creativa queda reflectida en una quantitat important d'obres estrenades a dins i fora de Catalunya i en diverses obres publicades i enregistrades.

Així mateix, les seves composicions han estat guardonades en diferents ocasions:

- 5è. Premi de Cançons de Muntanya "Elisard Sala" (1985)
- 2on., 4rt., 9è. i 10è. Concurs de Joves Compositors de l'Institut Català de Serveis a la Joventut de la Generalitat de Catalunya (1986, 1988, 1993 i 1994)
- Finalista Premi Sardanes SGAE 1995
- Premis Catalunya de Composició Coral 1996.

Habitualment forma part del jurat del Festival Internacional de Música de Cantonigròs i durant deu anys ha estat el cap de l'equip tècnic de la Delegació del Barcelonès de la FCEC.

 

Ha dirigit la Coral de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona des de la seva fundació l'any 1985 fins al 1991 en que assumeix la direcció del Cor de la Universitat de Barcelona fins al 2002.
Durant aquest període, el Cor de la UB realitza nombroses actuacions a dins i fora de Catalunya, enregistra actuacions per a la televisió i la ràdio i es consolida com a formació coral.
L'any 2002 funda l'actual Schola Cantorum Universitària Barcinonensis, dedicada a la música antiga i religiosa, reprenent el nom de la que havia estat la primera coral de la Universitat de Barcelona, fundada als anys quaranta.

Entre les formacions que ha dirigit cal esmentar:

- la Banda de la Unió Musical del Bages,
- l'Orquestra Filharmonia Hekàteros,
- l'Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu,
- l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (ONCA) i
- la Jove Orquestra de la Ràdio Televisió d'Austràlia (SBS Youth Orchestra).

Actualment és director assistent de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) i és el director musical i cofundador de l'Orquestra Universitat de Barcelona (OUB).
Amb aquesta formació, que manté una programació estable dins el Cicle de Música a la Universitat de Barcelona, ha actuat diverses vegades a la sala Simfònica de l'Auditori de Barcelona i a l'Auditori de Saragossa.

 

Catalunya - Cataluña...

Músicos que han pasado por Eivissa...

Orquestra Simfònica...

grijalvo.cat...