¿Què es AJUTSI?

 

L’Associació per a l’Ajut al Sud de l’Índia va ser creada l’any 1998 per a impulsar i recolzar projectes de desenvolupament al Sud de l’Índia en cooperació amb Ong’s d’allà. El seu objectiu era col·laborar activament en la millora de les condicions de vida de les famílies sense mitjans del Sud de l’Índia.

A les zones rurals són moltes les famílies que per sobreviure han de treballar tots els membres inclosos els més petits i la major part de la població és analfabeta.

Molts d’aquests nens viuen en condicions deplorables, sense família que se’n faci càrrec, nens sense escolarització, etc.

AJUTSI va tenir coneixement de l’existència d’una Ong anomenada Adaikalapuram Missionary Society –AMS- iniciada per un missioner indi cristià , el pare John I. Paul, el qual porta més de trenta anys dedicant-se al servei dels més pobres dels districtes de Tiruvannamalai i Gingee, a l’Estat de Tamil Nadu, al Sud de l’Índia , lluitant per a donar oportunitats als més petits amb el suport de petites associacions com la nostra.

El Pare John I. Paul ens va encoratjar a participar en el projecte educatiu, i poder dotar a la població de Gengapuram i rodalies d’una escola d’Ensenyament Secundari, i crear un centre d’acollida per als nens amb situacions més deplorables.

 

L’Escola Parameswar (des de la seva creació fins el dia d’avui)

L’escola va començar a funcionar des del primer moment l’any 1998 de manera provisional pràcticament a la intempèrie fins que es varen aconseguir els permisos per a la seva construcció Primer es va rehabilitar uns edificis antics i es van adaptar com a centre educatiu i van començar el primer curs amb 25 nens; l’any 1999 es va poder construir un pou per abastar d’aigua potable l’escola i poder escolaritzar 50 nens.

L’any 2000 es va construir un Mòdul de tres classes i gràcies a aquest petit edifici vam aconseguir donar totes les classes sota cobert. Aquell any varem poder escolaritzar ja 76 nens.

 

 

L’any 2001 es va construir un edifici per cuina i menjador, ja que fins la data els nens menjaven a l’exterior o a la mateixa aula i així també es va aconseguir que es pogués fer el menjar dels nens amb més bones condicions, aquell any els nens van arribar a ser 107.

L’any 2002 es va construir un mòdul de lavabos, es va adquirir un generador d’electricitat i es va començar a construir el que seria l’edifici principal de l’escola, aquell any ja vam escolaritzar 154 nens.

L’any 2003 es va aconseguir acabar l’edifici principal.

 

Actualment tenim 170 nens i nenes a l'Escola

 

EL 2004 es va començar a construir un edifici de dues plantes. La primera fase es va completar el 2005 amb la finalització de la planta baixa per a donar un ensenyament d’oficis que complementi l’ensenyament de Secundària de l’escola Parameswar i així oferir mitjans que permetin la professionalització futura d’aquests nens i joves.

Les especialitats inicials foren: Informàtica, Costura, Treball Agrícola i Fusteria. Per a l’especialitat d’informàtica es van comprar 5 ordinadors durant el 2006, 10 màquines de cosir per a la de costura i el 2007 es van comprar eines de fusteria.

Està prevista l’adquisició de 5 ordinadors nous, la instal·lació de ventiladors al sostre de les classes, i la compra de bancs de seure per a les classes.

L’any 2007 i el 2008 s’ha construït el mur per a delimitar millor les instal·lacions de l’escola.

Aquesta Associació ha finançat des del primer moment la construcció de l’edifici de l’escola i del seu manteniment complert a mesura que anava creixent amb les quotes dels associats, donacions de particulars i diferents activitats. Es fa càrrec dels sous dels professors, del material escolar, del menjar diari dels nens, dels uniformes i altres despeses que puguin sorgir per al desenvolupament normal de l’escola. Cal recordar que els nens i nenes que assisteixen a aquesta escola pertanyen a les classes més desproveïdes d’aquesta zona i no tenen possibilitat d’anar a cap altre centre. Si aquesta escola no existís, aquests nens no tindrien possibilitat d’accedir a una educació després d’haver complert els 11 anys i es trobarien en el millor dels casos obligats a treballar en dures condicions.

AJUTSI és una Associació d’Ajuda Directa, creada per assolir un projecte concret i abastable.

Totes les aportacions rebudes són enviades íntegrament a l’Índia.

Si vas al Sud de l’Índia, des de Chennai pots visitar l’Escola Parameswar. Posa’t en contacte amb nosaltres per correu electrònic o per telèfon i et facilitarem les dades per a contactar.

Si vols més informació sobre les nostres activitats, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, per telèfon o correu electrònic.

 

Compte per fer donatius :

Entitat: "La Caixa" - 2100
Oficina: 0953
Dígits de control: 91
Núm. de compte: 0200064560

 

AJUTSI

Apartat 193

08080 Barcelona

Telèfon / Fax :  93 415 59 68

Correu electrònic : ajutsi@ajutsi.org

www.ajutsi.org

 

Àsia...

Índia...